.

Youngsters Rally 2016

21st of Aug, 2016

YOUNGSTERS RALLY 2016 - GROOT SUCCES!

We mogen bij YCC stilletjesaan spreken van een traditie. Onze Youngsters Rally geniet best wat aandacht, zowel binnen de club als (ver) daarbuiten. Vermits wij met onze jaarlijkse rally in seizoen 2016 al aan de 3de editie toe gekomen waren, konden we ons geen schoonheidsfouten meer permitteren en hadden we meteen de ambitie om de lat opnieuw wat hoger te leggen. Zo werd er iets professioneler omgesprongen met de werving van en het aanbod naar sponsors toe, met mooi resultaat! Daarnaast investeerden we ook enkele middelen in ‘marketing’, denk maar aan de beachflags, gratis ter beschikking gestelde zuignappen en -last but not least- de gepersonaliseerde kerstkaart die elke deelnemer later mocht ontvangen.
Vooraf werd er een maximum aantal deelnemende wagens opgelegd, tijdens de vergaderingen met het bestuur bleek evenwel snel dat de inschrijvingen vlotjes de maximumgrens in het vizier kregen. Uiteindelijk werd deze grens nog lichtjes opgekrikt, teneinde geen liefhebbers teleur te moeten stellen. Zo kwamen we uiteindelijk uit op een 65-tal deelnemende wagens. Niet enkel het aantal maar ook de kwaliteit van de wagens mocht er wezen. Met enige trots mogen we terugblikken op een geslaagde Youngsters Rally 2016.

Doorheen 3 landen!
De Rally startte in het Gentse, een mooi ontbijt stond iedereen te wachten binnen het kader van een statig herenhuis. De wagens konden perfect voor de deur geparkeerd worden, wat een mooi beeld gaf van het deelnemersveld. Eén factor wou niet meewerken… het weer. De rally moest noodgedwongen starten in de regen. Dit maakte het tijdens het ontbijt evenwel gezellig, iedereen kon kennissen opzoeken en een kort babbeltje aangaan. Na het aankondigen van de start, plaatsten alle deelnemers zich in een mooie rij ronkende motoren, Youngsters Rally 2016, go!

Volgens de gekende traditie, wordt bij een YCC rally steeds gereden voor het plezier. Dit wil zeggen: mooie landelijke wegen maar ook opdrachten tijdens het rijden. Zo werd opnieuw de ludieke fotowedstrijd gehouden en konden foto’s herkend worden tijdens de rit. De route bracht alle deelnemers rustig richting Holland! Inderdaad, onze rally ging over de landsgrenzen heen. Dit was de eerste maal, maar meteen raak. Zo bevonden we ons niet enkel in België en Nederland, maar ook in Turkeye…. Hoe dit kan? Dat weten enkel de deelnemers en blijft een Youngsters Rally geheim!
Nederland verdient in het bijzonder wat aandacht tijdens dit verhaal. De grens met België was immers zo opvallend merkbaar, dat we niet anders kunnen dan erover schrijven. Niet door culturele verschillen of andere verkeersregeltjes, neen, simpelweg door een veel beter asfalt! Wat een mooie wegen heeft dit land, met schitterend, mooi uitgebalanceerd asfalt, haast eindeloos tussen de velden. Hmmmmmmmmm, een droom voor elke oldtimerliefhebber. Het viel iedereen op, want bij de eerste tussenstop in Nederland werd over weinig anders gesproken: “Toffe wegen”, “Leuke route”, “Wauw, hierop kunnen we snelle km’s maken, echt tof!”,… en ga zo maar door. Een pluim voor de organisatie, maar vooral, en daar is het tenslotte om te doen, een rally voor echte liefhebbers die, na heel wat voorbereidend werk, mooi in de plooi valt.

Vanuit Nederland ging de rally verder, om tenslotte over Doel de Antwerpse haven te bereiken. Doel leek een mooie omweg, een vergeten dorp met een unieke sfeer. Voor vele deelnemende teams was dit een leuke ervaring, die bovendien een ideale achtergrond bood voor unieke foto’s. Heel wat verlaten panden hebben immers een eigen karakter, net zoals de verschillende deelnemende classics. Dit verlaten, industrieel, karakter werd eveneens doorgetrokken tijdens de laatste kilometers van de rally. Doorheen de haven konden alle deelnemers immers genieten van langgerekte asfaltstroken, haast vrij van verkeer, maar met een unieke eindeloze horizon. Het hart van de petrochemie heeft iets mechanisch en uniek, het kan op het eerste gezicht misschien niet verenigd worden met subtiele klassieke wagens. Echter, breng ze samen en je krijgt een prachtige, harmonische compositie voor de lens. Bovendien was het niet toevallig dat de Antwerpse regio aangesneden werd tijdens de Youngsters Rally 2016. Vanaf heden kent de stad immers een ‘Lage EmissieZone’ waardoor classics en hun bestuurders niet langer welkom zijn binnen bepaalde perimeters, tenzij tegen betaling.

En toen kwam een eind aan dit mooie sprookje… Op een mooie locatie, te midden van de haven, met een mooi terras dat uitzicht bood overheen alle bolides, kregen de volbloed classics eindelijk rust. De finish omvatte eigenlijk alles… een verwelkoming voor elke deelnemende wagen met een mooi flesje rosé, een apero vergezeld van wat muziek, een smakelijk buffet en tenslotte de prijsuitreiking voor enkele gelukkigen. Met dit einde kan enkel gedroomd worden van meer en beter. Wij kijken alvast uit naar de Youngsters Rally 2017!